En sunn ånd i en sunn kropp

Da er vi klare for å kjøre vår første Aktivitetshelg på Storstua. Vi er :Arve Engebretsen og undertegnede, og det er ikke første gang Aktivitetshelgen er på agenda. Det ble til sammen 6 helger da Heidi og Geir drev Hallingskarvet, men det er første gang på Storstua og vi tror det blir første av mange Aktivitetshelger.

Motto er en sunn ånd i en sunn kropp! I 3. Johannes 2.2 står det –
Må du være ved god helse lik din sjel har det godt – Gud ønsker at vi skal være ved god helse, og Han vil at vi skal aktivt ta vare på kropp. Både være bevisst hva vi spiser og at vi er i bevegelse.

Det fikk jeg en veldig spesiell tiltale på for mange år siden. Trening har lenge vært en del av min hverdag da jeg i 17 år har hatt en ekstrajobb som instruktør i spinning, aerobic, step og sumba. For å skyte inn – trening etter musikk er tingen for meg fordi jeg opplever det så befriende å bevege meg etter friske og fengende rytmer – og spesielt til salvet musikk med oppbyggelige tekster som bare løfter deg over enhver omstendighet. Du kan faktisk danse deg glad, sett på musikk i stua de og la gleden over dans og bevegelse få gripe tak i hele deg! Fantastisk befriende.

Så kom det en periode i livet da jeg Gud åpnet noen spennende dører og jeg måtte ta en pause fra instruktøryrket fordi jeg skulle tjene Gud mer – høres jo veldig åndelig og flott ut det, ikke sant?
Men samtidig som jeg kuttet trening så ble jeg også sløvere med hva jeg spiste og etter hvert forsvant både energien og gleden over det jeg gjorde. Høyt blodtrykk meldte seg og sykmeldingen fulgte på. Mine gode kolleger ønsket jo bare det beste for meg og bestemte seg for å be legedom inn i meg slik at jeg kunne fortsette med arbeidet mitt i Guds Rike.

Jeg husker så godt de stod rundt meg og ba, og mens de gjorde det hørte jeg Den Hellige Ånds stille hvisken – som på sin spesielle måte trengte seg gjennom alle de andre bedende røstene. Han sa: ”de kan be så mye de vil, men jeg kommer ikke til å svare før du tar noen grep i livet og tar hånd om din egen helse. Du vet selv hva det gjelder!”

Gud kunne helbredet min helse der og da, men Han ville jeg skulle ta aktivt del i min egen helbredelse. Skulle jeg fulgt ”oppskriften” til de velmenende forbederene hadde jeg vel bare fortsatt i det samme tempo etter legedommen hadde funnet sted, og det ville bare væt et tidsspørsmål før jeg hadde vært tilbake i det samme – høyt blodtrykk og lite energi.

Gud vil at vi skal være beviste, sterke og i form til å stå løpet helt ut. Derfor engasjerer jeg meg i disse aktivtetshelgene for å inspirere troende til å ta vare på egen helse. Vi er skapt med ånd, sjel og kropp, og vårt legeme er et tempel for Den Hellige Ånd. Vi må ta vare på vårt tempel!

Denne helgen blir det både styrketrening, sumba og ut på en liten tur langs deler av den vakre kyststien som strekker seg fra Vollen i Asker til ytterst på Hurum-halvøya. Vi skal ikke gå hele løypa men kjøre ut til Sætre og gå en liten del av kyststien der.

Treningen er lagt på et nivå som passer alle, både når det gjelder tempo og vanskelighetsgrad – fokus er å være i bevegelse og ha det moro sammen. Vi garanterer moro og gøy om man ikke tar seg selv så høytidelig – det kan også være en treningssak!

I tillegg blir det møter med lovsang og forkynnelse, og godt fellesskap på kveldene.

Program:
Fredag
kl. 1600 – Styrketrening
kl. 1800 – Middag
kl. 1900 – Møte

Lørdag
kl. 1100 – Møte
kl. 1200 – Uteaktivitet
kl. 1300 – Lunsj
kl. 1400 – Sumba
kl. 1530 – Uteaktivitet
kl. 1800 – Middag
kl. 1900 – Møte

Søndag
kl. 1100 – Møte
kl. 1300 – Lunsj

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *