Si meg hvem du vandrer med og jeg skal si deg hvem du er!

Har du tenkt over det at Gud skapte deg i Sitt bilde for at Han ønsket å vandre med deg?

1.Kor 1.9 – Gud er trofast som har kalt oss til fellesskap med Sin Sønn, Jesus Kristus, vår
Herre!

Gud skapte menneske i Sitt bilde for å ha fellesskap med oss. Tenk litt over det! Han som har skapt universet og alt som lever, ønsket å ha noen å dele dette med. Englene var ikke Hans like, du og jeg ble skapt til å være Hans like. Derfor er du skapt i Hans bilde – fordi Han ønsket å dele dette med deg! Wow – for en svimlende tanke!

Han skapte deg ikke for at Han skulle bruke deg som en ”slave” til å jobbe for Ham. Nei – Han skapte deg fordi Han ønsket å være sammen med deg! Adam og Eva ble skapt på den sjette dagen. Deretter hvilte Gud. Vi ble faktisk skapt rett inn i Hans hvile, men ut fra den hvilen kan vi få tjene Han som sønner og døtre av himmelens og jordens Skaper.

Guds hensikt var å tilbringe tid sammen med oss. Det står i Bibelen at Gud kom til Edens Hage på ettermiddagen for å vandre sammen med dem. Han ønsket å gå på tur med dem!

Har du gått på tur med gode venner? Det kan fort bli lange hyggelige turer der man deler hjerter. Gud ønsket å ha en slik intim relasjon med dem, men fordi de hadde vandret på sine egne veier og bort fra Gud, gjemte de seg når de hørte Hans fottrinn i Hagen. Synden ødela vandringen deres med Gud!

Heldigvis så hadde Gud en plan om å fullstendig gjenopprette opplevelsen av å vandre med Ham, gjennom Sønnen – Jesus Kristus!

Å vandre er et uttrykk for både et fysisk og åndelig vandring i Bibelen. Det sier også noe om hvordan man lever sitt liv.

Gal 5:25 – lever vi etter Ånden, så la oss også vandre i Ånden

Fordi Jesus gjenopprettet vandringen med Gud, kan vi, i Den Hellige Ånd, vandre med Gud slik Adam og Eva var ment å gjøre. Vi kan holde jevne og stødige skritt sammen med Gud, og vandre i takt med Ham. Uansett hvor veien går, om det så er ute på dypt vann med høy sjø, er likevel den veien tryggere enn inne ved strandkanten – om Gud har bedt deg vandre ut på dypet.

2 Krø 16.9 – Guds øyne farer over hele jorden for kraftig å støtte den som har et helt hjerte med Ham.

Gud søker alltid etter noen å vandre sammen med, fordi Han lengter etter fellesskap med oss. Om vi har et hjerte som er helt med Ham vil Han kraftig støtte våre skritt. For et løfte! En slik vandring med Gud vil sørge for en indre forvandling som gjør at vi blir mer lik Jesus – som er målet for vår vandringen.

Du kan se på ektepar som har levd et helt liv sammen, hvor utrolig like de kan bli. Måten de tenker, uttrykker seg og takler ting på. Ikke bare det – de kjenner raskt igjen hverandres røst i et rom med hundrevis av mennesker. Mine får hører min røst – sier Jesus. Det er en konsekvens av å vandre med Ham. Du – hvor vi trenger å høre Hans, og bare Hans røst, i denne tiden. Det er så mange røster som roper ut og skaper forvirring og frustrasjon, men Guds røst skaper en fred, en djervhet og en trygghet som denne verden aldri kan gi.

Åpenbaringen 2.7 – Den som har ører hører hva Ånden sier

Kan du høre Guds Ånd i dag: ”Adam – hvor er du?” Han spør ikke fordi Han lurer på hvor du er. Han lurer på om du vet hvor du er, og om du er klar til å legge ut på din mest spennende vandring med Ham noensinne? Er du klar for å forandres? Er du klar for bringe Guds Rike ut i dine omstendigheter – er du klar for å skape ny historie, som bare blir et resultat av at du vandrer med Gud?

Salme 73.24 – Du leder meg ved ditt råd, deretter tar du meg opp i herlighet.

Gud reiser nå opp et folk som legger ut på en vandring ulikt alt annet som har skjedd opp gjennom historien. De kommer fra alle forskjellige leirer. Felles for dem er at de har blitt utrustet gjennom daler, ørken og ødemark. Med faste skritt beveger de seg fremover. Samtidig som de, lik Bruden i Høysangen, lener de seg på sin elskede Jesus. Det er Han som gjør deres skritt faste og til etterfølgelse for de mange som vil følge etter dem.

Det finnes ørkenvandringer som Gud tillater for å vise oss at når Han er alt vi har, har vi alt vi trenger! Han lar oss komme til slutten på vår egen styrke for at vi skal erfare hva det vil si å bli fylt med Hans styrke, at vi kan rose oss av vår egen svakhet!

Jakob opplevde å kjempe med Gud i sin ”ørken”. Det forandret hans gange. Herren berørte hoften til Jakob. Dette folket som nå vandrer i takt med Gud har også gjennom sin vandring fått en berøring av Gud og fått en ny gange og de kommer til å gå i takt med Gud. Ikke løpe foran, eller henge etter men navigere i takt med Den Hellige Ånd. De stoler ikke på egen kraft eller makt, men ene og alene på Guds Ånd.

I en stødig vandring, med blikket festet på Jesus, vil de vandre like inn i himmelen. For det er Bruden som reiser seg nå og går Brudgommen i møte! Den vandringen vil skape rystelser, og mange vil undre seg. Noen vil ta anstøt, andre igjen vil bli tiltrukket av vandringen og plassere seg rekken med folket som vandrer med Gud like inn i Brudgommens armer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *