Ha Guds nød i hjerte og Guds håp tent i dine øye!

Det siste Jesus sa, før Han ble tatt opp til himmelen var; ”Dere skal få kraft i det Den Hellige Ånd kommer over dere og være mine vitner…” Siden det var det siste Han sa, må det være viktig! Han gav oss også en oppgave – mens vi venter på Hans gjenkomst – å gå ut å gjøre disipler. Jesus visste at det ikke ville være en enkel oppgave for oss, det var jo derfor Han gav oss kraften. Når Han gav oss misjonsbefalingen sa Han også: Meg er gitt all makt i himmel og på jord, gå derfor ut å gjør disipler…

Natt til lørdag var jeg ute med tre venner fra Fredrikstad på byen på gateevangelisering. Lukten av nystekte vafler og nytrukken kaffe utenfor Bryggekapellet tiltrakk mange mennesker den kvelden/natten, men de fikk så mye mer! Et team på ca. 10 stk. fra forskjellige menigheter i byen fikk mange gode samtaler med folket som var ute, og fokuset gikk raskt fra nystekte vafler til dypere samtaler – og Jesus rørte ved hjertene. 4-5 personer mottok Jesus som sin Frelser, og mange såkorn ble sådd.

Dette er et tiltak flere menigheter står bak og hver lørdag kveld/natt står det noen
utenfor Bryggekapellet. Sammen med Leif Tore Hvidsten på kamera fulgte vi teamet som med stor glede og entusiasme bare gjør det Jesus ba oss om før Han reiste hjem til Sin Far; vær mine vitner!

For Bjørn Inge Skauen ,Terje og Anne Lise Johnsen – kjent fra Bønn I Natten – er dette livet med stor L. Det å se de frimodige dele fra sine egne erfaringer med Jesus, hvordan de er en kanal for at Gud kan gripe hjerter, hvordan de med Guds ledelse bare talte ord rett inn i menneskers liv, inspirerte. De har fått et nytt liv med Gud som de brenner etter å gi videre. De har selv opplevd tomheten uten Gud, og fått livende sine forvandlet av Jesus. Det er alt som trengs for å gå ut – å få en berøring av Jesus!

Vi har så lett for å tenke at evangelisering er for spesielt interesserte, men det er det ikke.
Joda – noen har et spesielt kall til å være evangelister, men det betyr ikke at vi andre ikke skal dele livet vi har med Jesus til andre. Jesus gav misjonsbefalingen til alle, ikke bare en liten særskilt gruppe – men til alle som har tatt i mot Ham.

Det er egentlig veldig enkelt. Det handler om å gi videre av det vi har fått, men da må vi først få en berøring av Gud – vi må ha noe å gi! Før vi går ut i , må vi først inn – til kilden, livets kilde! Hva folket trenger er ikke en religion, men en relasjon til den levende Gud og Sønnen Jesus Kristus! Det handler om å gi videre av det vi har fått!

Har du fått en berøring av Jesus? Har Han gitt deg noe spesielt? Da vil jeg inspirere deg til å gi det videre. Jeg er ikke en” typisk utpreget evangelist” som du ofte finner på gater og streder, men jeg har bedt Jesus om å lede meg hver dag – at jeg må være våken for mennesker Han leder i min vei, være lyttende til hva Den Hellige Ånd sier! Det står at så mange som er ledet av Guds Ånd er Guds barn – da handler det jo egentlig bare om å la seg lede av Jesus.

Det handler om menneskers evighet. Det er en himmel vinne og et helvete å unnfly, og Jesus har gitt den samme muligheten til alle mennesker: Jeg er Veien, Sannheten og Livet – ingen kommer til Faderen uten ved Meg!

Jesus har en nød for de som er i ferd med å gå fortapt, den nøden trenger vi at Den Hellige Ånd laster ned i våre hjerter. En nød som driver oss til å være rede i tide og utide – til å dele videre det livet vi har fått. Når en slik nød møter et menneske i nød, tennes et håp i deres indre.

Jeg fikk en samtale med en ung gutt som spurte meg hvorfor han skulle endre på livet sitt, svaret kom raskt: fordi du trenger en fred og trygghet i livet som denne verden aldri kan gi – som bare Jesus kan gi. Det å se reaksjonen i øynene, du kunne lese spørsmålet i øyene hans – hvordan vet du at jeg trenger det? – vel jeg vet ikke det , men Gud som elsker han vet det! Han ble blank i øynene, så fikk jeg en rask klem før han fortet seg videre. En stund etter stod han å pratet med en annen fra teamet, og det ble så herlig å se hvordan vi alle er en brikke i Guds plan om nå mennesker. Kanskje er du ikke den utpregede evangelisten, men det å være med et team ut, bare stille deg tilgjengelig for å bli brukt av Gud, være i bønn for folket og være en del av teamet – det gir også styrke og inspirasjon til de som nettopp har evangelist tjenesten. Du vil garantert komme hjem og føle deg beriket og velsignet. Det gjorde jeg!

Et spesielt møte ble en annen ung gutt som hadde bedt frelsesbønn den kvelden, han ble sittende med oss inne i kapellet og ta en prat etterpå! Det strålte ut av han, han var så takknemlig og som han sa selv: jeg føler meg så ny, så annerledes. Noe har blitt borte fra meg! – Guds Ord er virkekraftig og levende, han hadde opplevd det som Paulus sier i 2 kor 5.17 – den som er i Kristus er en ny skapning! Det gamle er borte, se alt er blitt nytt!

Da Jesus hang på korset ropte Han ut at Han tørstet. Det var ikke vann han snakket om, det var ikke en fysisk tørst, men en åndelig tørst – en tørst etter sjeler. Jesus utholdt all smerten på korset fordi Han så hva som ventet Ham lengere fremme: en himmelsk festsal fylt av frelste sjeler! Han så deg og Han så de du møter på din vei!

Tiden er inne for at vi handler på misjonsbefalingen og lar oss lede av Guds Ånd!
Jesus tørster fremdeles etter sjeler, er du villig til å være et redskap i Guds hånd, navigere sammen med Den Hellige så Jesus kan få møte mennesker?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *