Våre problemer beseiret Jesus på korset – hva er så problemet vårt?

Allerede i Edens hage sa Gud til Adam og Eva at slangens hode skulle bli knust og det skjedde på korset. Da Jesus overlot sin Ånd i Guds hånd og sa: ”Det er fullbrakt!” så avvæpnet Han fienden en gang for alle. Dette gjorde Han ikke for sin egen skyld, fordi Jesus har aldri hatt problemer med fienden. Men vi kan ha det – og derfor var det for vår skyld, Han gikk på korset og beseiret fienden. Han gjorde det en gang for alle, slik at vi kan leve et liv ut fra seier. Vi trenger ikke kjempe for å få seier, den er allerede vunnet – for at vi skal leve i den. Leve ut fra en posisjon av seier!

Om omstendighetene i livet ditt ikke tilsier det? – neida, det skal være sikkert og visst at det ikke alltid ser slik ut. Men vi er ikke kalt til å leve ut fra våre omstendigheter, men ut fra Guds Ord om vårt liv. Realitetene i livet ditt kan være helt annerledes, men det betyr ikke at det er sannheten om livet ditt. Gud vil at vi skal være sunn til ånd og sjel. Å fornekte livets utfordringer er å stikke hodet i sanden, det setter deg ikke i frihet. Men å face realitetene slik de er, er første steg mot frihet. Realitetene du står i er en ting, sannheten er en helt annen! Det er når vi er ærlige mot oss selv og facer realiteten vi er i en posisjon av komme ut i frihet. Om vi åpner oss opp for sannheten midt i våre realiteter, så vil sannheten sette oss fri!

I Kristus så vinner vi seier i alle ting – omsider! Kanskje ikke livet ditt ser slik ut nå, husk det er i din svakhet, når du gir den til Jesus – at du er sterk. Altfor mange lever ut fra en offer-mentalitet, men i Jesus har vi fått en overvinners mentalitet. Kampen står i ditt sinn, for det handler ikke om hvor sterk og dyktig du er, det handler om du legger ditt liv i Herrens hånd og lar Han få kle deg i din identitet i Kristus. Den Hellige Ånd er gitt deg som en åndelig personlig trener, Han skal rettlede og lære deg i alle ting – sier Jesus. Han skal også overbevise oss om synd og åpenbare Jesus i våre liv. Faktisk, det å legge seg under omstendighetene og ikke tro Gud for seier, er en synd. For da tror vi jo egentlig mer på våre vanskeligheter enn Guds kraft inn i vårt liv. Jeg hadde et valg, og har fremdeles valget når livets vanskeligheter kommer, for de kommer. Jesus har faktisk lovet oss det, men det slutter ikke der for Han sier: I verden har dere prøvelser, men vær frimodig for jeg har overvunnet verden (Joh 16:33) – står du i prøvelser, så husk at siste ord ikke er sagt, om du har invitert Jesus inn.

En viktig nøkkel her er hvordan vi snakker. Våre ord er skapende, og dersom vi bruker unyttige ord til å tale både oss selv, og andre ned, ja da blir vi liggende nede. Men om vi taler Guds Ord inn i våre omstendigheter så vil atmosfæren i ditt sinn, men også rundt deg, forandres. Guds Ord bringer håp der motløsheten rår, Guds Ord bringer liv der død rår, Guds Ord bringer glede der sorgen råder. Takk i alle ting, sier Paulus. Takk Gud for at Han både vil og kan bringe deg ut i frihet!

Guds Ord skal ikke studeres, det skal inkorporeres i oss – bli levende og virkekraftig i oss. Når det skjer vil vi kunne leve ut fra seier, og ikke kjempe for å vinne seier. Da kjemper vi med en mye større presisjon og treffer blink med en stor sikkerhet. Det er stor forskjell på å se en som sloss for livet – for å prøve å vinne seier, da slår han/hun rundt seg i i blinde. – enn i stedet å se en som vet han er uovervinnelig, han er overlegen og slår knock-out på fienden.

Står du midt i en kamp, så husk: med Jesus – så er ikke siste ord sagt ennå!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *